Var är pärmen för SBA?

Frågan cirkulerade på kontoret under hela onsdagen. Det var inte något som trodde när den först ställdes på morgonen. Då var det Johanna, chefen, som frågade efter den. En pärm för SBA innehåller information om hur brandskyddet kan garanteras på ett företag/i en fastighet. Det är något som är viktigt. Ja, för att inte tala om att det är lagstadgat att ha en sådan. Pärmen för SBA ska finnas, så är det bara.

Sedan var det förstås det där problemet att pärmen, den för SBA, just denna dag inte fanns. Den fanns inte någonstans. Problemet är att den nog inte hade hittats dagen innan, eller ens månaden innan heller. Vet ni varför? Jo, därför att det aldrig var någon som frågade om en pärm för SBA. De allra, allra flesta visste inte ens att en sådan fanns.

  • ”Ja, var är den? Varje gång jag frågar efter pärmen med vår SBA så är den borta tycker jag. Är det inte märkligt? Det känns som att jag har frågat 10 000 gånger efter den och den finns bara inte. Jag menar; hur mycket begärt ska det vara att få en pärm med ens eget företags SBA?” sa Johanna innan hon avbröts.
  • ”Men vad pratar du om egentligen?” frågade Margareta, den ende på företaget som regelbundet vågade sätta sig upp mot chefen.

Johanna såg chockad ut och såg ut över rummet mot Margareta. Det var som en så kallad Mexican Standoff mellan de båda damerna.

  • ”Ja, jag pratar om pärmen för vår SBA, som…”
  • ”Vadå pärm för SBA? Vad är det för någonting? Jag har varit här i över 10 års tid, väldigt mycket längre än du, och jag har aldrig någonsin hört talas om den” svarade Margareta.
  • ”Nej, men du har inte varit chef heller”
  • ”Mycket riktigt. Men jag har varit skyddsombud väldigt länge. Om det finns något som ska garantera brandsäkerheten – som pärm för SBA – så måste jag få veta det”

Tystnaden talade. Nu var det verkligen tvunget att jag hittade den här listan av saker. Det fick vara färdigletat nu. Det tyckte nog alla som var på kontoret den dagen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on google
Google+
Share on pinterest
Pinterest