Att utföra flyttstädning

Jag ska ta er igenom vår flyttstädning från förra helgen. Jag förstår att det kanske inte var vad ni hade hoppats på när ni klev in i bloggen idag. Må så vara men jag måste verkligen lufta detta.

Så, flyttdagen hade alltså kommit och vi började tidigt, tidigt på morgonen med att köra saker. Först till nya lägenheten och sedan till skroten. Allt väl, så långt. Tungt men ändå ordnat. Sedan i slutet av dagen var det dags för flyttstädning. Det skulle bara göras och det var inte direkt någon annan än vi som tog på sig det.

Vi började flyttstädningen med onda ryggar, hungriga magar och trötta sinnen. Jag tog badrummet och min sambo tog köket. Sedan möttes vi liksom på mitten. Är det någon av er som utfört flyttstädning någon gång? Då menar jag alltså inte en sån halvdan städning utan en riktigt omfattande? Om ni inte har det så ska ni vara glada så länge ni slipper flyttstädning i era liv. Det var oerhört jobbigt.

Jag var ansvarig för checklistan. Denna hade vi fått utskriven av en gemensam vän som arbetade på firma som levererade sådana tjänster. Där stod klart och tydligt vilka moment som skulle ingå i flyttstädningen. De skulle vara avgörande för huruvida den nya hyresgästen skulle acceptera det vi gjort. Därför tog vi det säkra före det osäkra. Vår flyttstädning var så noggrann att ni inte kan tänka er.

Vi kom in i vardagsrummet, vilket ligger i mitten av vår gamla lägenhet. Jag vände mig om mot min sambo och såg på hennes svettiga panna och utmattade ögon: Hon tyckte att det räckte med flyttstädning nu. Det tyckte ju förstås jag också men rätt ska ändå vara rätt. Vi fortsatte ta oss igenom lägenheten för att se efter smuts och damm. Den här flyttstädningen skulle ingen människa i världen kunna anmärka på. Nej, det skulle vara som nytt därinne. Inte ett dammkorn.

Efter ungefär 2 ytterligare timmar varav den sista halvtimmen bara gick åt på att checka av läget gav vi upp. Flyttstädningen var klar för denna gång. Vi lovade oss själva där och då – och tog till och med i hand på saken – att vi aldrig i våra liv skulle sköta vår egen flyttstädning igen. Detta skulle proffsen få ansvara för.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on google
Google+
Share on pinterest
Pinterest