Vanliga fönsterputsnings tips som egentligen inte är så bra

Om du söker efter tips om tvätt av fönster på Google visas de mest exotiska sätten att rengöra fönster. Allt görs svårare än lättare. Om du gillar svårt, bör du fortsätta göra det. Men om du enkelt vill tvätta fönstren utan streck, använd bara bra verktyg eller så kan du anställa fönsterputsare från Stockholm. Nedan kan du läsa några hittade tips som säkert inte kommer att göra det lättare att tvätta dina fönster.

Tvätta fönster med vinäger
Varför skulle du lägga till vinäger i ditt vatten för att rengöra fönstren? Du behöver bara rätt verktyg för att rengöra dina fönster. Ett bra fönsterskrap torkar fönstren utan streck. Att använda rengörings vinäger har till och med en nackdel. Rengöring av vinäger är surt, om du lägger händerna i vattnet medan du rengör fönstren kommer syran att attackera kalk i naglarna.

Tvätta fönster med grön tvål
Genom att rengöra fönstren med grön tvål uppnår du exakt motsatsen till vad du vill; dina fönster är fulla av ränder. Grön tvål kan vara ett bra rengöringsmedel för vissa rengöringsjobb. Men absolut inte för att putsa dina fönster. Grön tvål har den egenskapen att den lämnar ett oljigt lager på det du har rengjort. Fett är inte vad du vill ha i dina fönster.

Tvätta fönster med bilschampo
Definitionen på rengöring är att du tar bort något där det inte hör hemma. Om du tvättar fönstren med bilschampo lämnar du ett skikt på glaset. Du bör inte lämna ett lager på dina fönster. Du måste rengöra fönstrets ränder genom att använda rätt verktyg. Då behöver du inte knep som att lägga till bilschampo i vattnet. Att använda medel som lämnar ett lager bakom har en stor nackdel. Skiktet som lämnas kvar kommer vid något tillfälle att göra dina fönster ser streckiga ut. För att du senare ska ta bort dessa ränder igen behöver du ett starkt rengöringsmedel som kan skada ditt måleri på dina ramar.

Tvätta fönstren med en disktablett som tillsätts vattnet
Detta tips är inget annat än dåligt. Ja, det kommer att rensa dina fönster. När du tvättar fönster handlar det emellertid inte bara om det glas du vill rengöra. Ditt glas är i en ram. Den ramen är ofta målad. Diskmaskinsladdningen skadar din målning. Din hud kommer skadas av att vara i vattnet där en disktablett har lösts upp. Vill du testa hur aggressiv en sådan laddningstablett är? Ta en bit målad trä och placera en diskmaskinstablett på den. Din färg kommer att skadas efter en tid.

Använd tidningar för att polera fönstren efter att du har tvättat dem
Det låter kanske inte trevligt, men om du måste borsta fönstren efter tvätt har du gjort något fel. Detsamma är att du tvättar kläderna för hand igen efter att det kommer ur tvättmaskinen. Antingen har du använt fel tvättmedel eller så är din tvättmaskin inte bra om tvätten inte går ut ren. Om du tvättar fönstren på rätt sätt kommer ditt glas att se strimmigt ut och det finns verkligen inget behov av att borsta det.

Om du känner att du verkligen inte orkar med att tvätta fönster längre så finns det en lösning på det. Det finns självklart företag som jobbar med detta och du är endast ett samtal ifrån att bli av med denna börda för en liten ersättning. Det finns massvis med fönsterputs firmor i Göteborg, Malmö, Stockholm och säkert i närheten av dig även om du inte bor på just dessa ställen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on google
Google+
Share on pinterest
Pinterest