Konsultjobb, fördelar

Nu är jag tillbaka med inlägget som jag utlovat i ett par veckor nu. För er som inte har hängt med i ”diskussionen” om konsultjobb så kommer en snabbgenomgång först.

För några veckor sedan så berättade jag om hur det gick till när jag fick mitt första konsultjobb. Jag fick det eftersom jag var trött på mitt tidigare arbete. Ville pröva något nytt men visste inte riktigt vilken bransch jag ville röra mig i. Jag vågade inte anförtro mig till en bransch och en arbetsgivare utan att jag visste om jag skulle trivas. Det är en snabb bakgrund till varför det blev konsultjobb för mig.

Efter att ha berättat om detta sätt att jobba har jag mottagit många frågor från er. Jag tänkte därför att jag skulle presentera de vanligaste frågorna med tillhörande svar. Vissa är mer specifika och andra är lite bredare.

Vad är det roligaste med att ha ett konsultjobb? 

Det finns olika sätt att svara på denna fråga. Ett svar är helt klart själva anställningsformen. Jag älskar att arbeta utan att binda upp mig i något. Ofta går detta dessutom båda vägar. Det är en bra deal för både företaget eller organisationen i fråga och för oss som har jobbet. Kom ihåg att denna typ av anställning faller i smaken mer för vissa än för andra. Jag talar utifrån mitt eget perspektiv nu.

Förutom detta är det otroligt roligt att göra så mycket olika saker. Med konsultjobb, i alla fall det jag hade, arbetar jag mycket med projekt. Det innebär att de kan ta in mig och min kompetens för att projekt inom logistisk effektivisering. När projektet är utfört är det i regel flera andra företag som har hört av sig och velat ta in mig. Då är det bara att hoppa vidare till nästa. Jag skulle kunna prata om det roligaste med konsultjobb länge, men måste gå vidare!

Hur länge har du jobbat med konsultjobb?

Jag har jobbat lite till och från med konsultjobb i ungefär 7 år nu. De gångerna då jag lämnat konsultjobbet är när en kund behöver ha min kompetens under längre tid. Då har det blivit enklare att anställa mig på ett visstidskontrakt än att anlita mig från konsultbyrån.

Jag återkommer med fler frågor och svar om konsultjobb nästa vecka igen!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on google
Google+
Share on pinterest
Pinterest