Varför ska en pool täckas?

rsz_1joe-calata-sfy8jxwzqbs-unsplash

Sedan säkerhetslagen trädde i kraft 2006 har installation av ett standardiserat säkerhetssystem för att skydda en pool varit obligatoriskt i Tyskland, snart så är det nog det i Sverige också. Bland de fyra befintliga systemen visar sig poolöverdraget vara den mest kraftfulla lösningen jämfört med larmsystem, staket, täckplattor och täckfilmer. Kolla in de många fördelarna med baldakiner i vår praktiska guide nedan.

Säkra poolen

Av säkerhetsskäl och särskilt för att skydda små barn, måste poolen vara oåtkomlig utanför öppettiderna. Från platt till hög modell garanterar poolfilter från sina användare optimal säkerhet, vilket motsvarar NF P90-309-standarden för poolöverdrag. Taket hindrar människor från att av misstag falla i poolen, och tack vare sitt låssystem skyddar det också poolen från obehörigt inträde. Till skillnad från andra enheter förhindrar det stängda taket pålitlig kontakt med poolvattnet.

Förlängning av badsäsongen

Poolöverdraget installerat över din pool absorberar solens strålar och orsakar därmed en växthuseffekt som ökar vattentemperaturen i din pool. Beroende på platsen för poolen och regionen varierar medeltemperaturökningen mellan 7 och 13 ° C. På detta sätt förlängs badsäsongen. Med installationen av ett högt tak (poolhall) kan poolen till och med användas året runt.

Minskning av underhållsarbetet

Spafilter förhindrar miljöföroreningar och föroreningar från att komma in i spabadet från utsidan och garanterar på detta sätt rent och hälsosamt vatten året runt. I den meningen minskas tiden och kostnaderna för att underhålla spabadet avsevärt.

Förenkling av övervintring

Under dessa omständigheter kan du välja att aktivt övervintra din pool. I det här fallet behöver du bara låta filtersystemet gå längre beroende på temperatur. Aktiv övervintring, som också kallas halvvinter eller dynamisk övervintring, är den enklaste lösningen, eftersom den sparar hela förberedelsen för passiv övervintring.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on google
Google+
Share on pinterest
Pinterest