Från en annan tid med fälgar

Förra veckan dök jag ner i den tid då jag arbetade med fälgar. Denna tid, skulle det visa sig, var en jag aldrig tidigare berättat om här i bloggen. Vet ni hur jag vet det? Jo, nämligen att döma av alla frågor som kom in. Det fanns ett gigantiskt intresse från många av er att veta mer om den tid då jag ägnade mig åt att sälja fälgar. Jag tänkte därför att jag skulle ägna detta ytterligare ett inlägg, så får vi se om er nyfikenhet stillat något.

Jag kommer att berätta om detta utifrån frågor som jag ställer till mig själv.

Vad var bäst med att jobba med fälgar?

Flera olika saker som förtjänar lika stort utrymme. Till att börja med vill jag slå ett slag för mina arbetskamrater, mitt team. Detta var helt otroligt. Jag har nog aldrig känt att jag kommit in så snabbt i en gemenskap som jag gjorde där. Vi var ett team på 10 pers som var specialiserade på fälgar. När jag började visste jag inget men tack vare mina fantastiska arbetskamrater så lärde jag mig väldigt snabbt. Det var fint. De tog hand om mig och bjöd in mig redan från första början.

En annan aspekt, kopplat till ovanstående, var företaget. Jag tror inte att det var en slump att så härliga kollegor arbetade på samma ställe. Det var välskött. Inte nog med att vi sålde de allra bästa fälgarna. Vi såg också efter varandra och det betyder oerhört mycket, åtminstone för mig.

Sedan var det förstås kul att bara bli bra på något. Jag blev överjävligt duktig på fälgar faktiskt. Det mesta har jag nog glömt idag men jag var väldigt bra under de dryga två år som jag var på firman. Fälgar var min grej och det var det jag var bäst på.

När var du verksam inom fälgar och vad gjorde du på jobbet?

Jag arbetade med fälgar mellan 2006 och 2009. Min huvudsakliga uppgift var att sälja men jag fick också rycka in på andra områden när det behövdes. Det är också en aspekt jag uppskattade väldigt mycket med det här jobbet. Det var varierande när man ville att det skulle vara varierande.

Kan du sakna det? 

Ja, det kan jag faktiskt. Jag har väl gått vidare från fälgar som ”arbetsredskap” men det sättet som vi arbetade på kan jag sakna. Det var mycket gemenskap, värme och solidaritet. Jag önskar jag kunde säga detsamma om juristsektorn.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on google
Google+
Share on pinterest
Pinterest