Tre år med flyttstädning och Stockholm

Frågor har kommit in och vem fasen vore jag om jag inte högg tag i att besvara dem? Jag berättade förra veckan om att jag arbetat med flyttstädning i Stockholm. Ramaskri vore fel ord att beskriva reaktionerna med. Förvåning är bättre. Det fanns en oerhörd förvåning i nästan alla frågor som riktats till mig de senaste dagarna. Nu är jag alltså här för att besvara dessa frågor. I alla fall några av dem.

Om du undrar saker om min tid inom flyttstädning i Stockholm; tveka inte att höra av dig. Jag ska försöka besvara alla spörsmål som finns – detta oavsett om jag gör det här inför alla eller svarar i privat meddelande. Skriv dina frågor om mig och om flyttstädning i Stockholm så besvaras dem!

Med detta sagt:

Hur kommer det sig att du började jobba med flyttstädning i Stockholm?

Det korta svaret är att det var en helt otrolig slump. Jag antar att slumpeffekten även finns i det långa svaret, och det kommer här:

Jag var arbetslös under ungefär ett år. En oerhört frustrerande tid som tärde på mina relationer, nästan samtliga. Jag vankade av och ann. Jag bodde hos föräldrarna och visste inte riktigt vad jag skulle göra. Sedan, som av en händelse, sprang jag på en gammal lärare jag hade i högstadiet. Det var längesen jag sett honom i hemstaden och det fick sin förklaring. Han hade flyttat till Stockholm och startat firma inom flyttstädning. Detta var 4 år innan vi gick in i varandra på gågatan i stan.

Jag frågade var han höll hus och då berättade han om flyttstädningen i Stockholm. Han frågade i sin tur vad jag gjorde med livet – jag som visat så bra tendenser när det kom till att skriva – och frågade om jag pluggat på universitet ännu. Jag svarade som det var. Att jag var en sökare som inte hittat fram ännu. Han erbjöd mig då ett jobb, temporärt sådant, på sin firma i Stockholm för att arbeta med flyttstädning. 

En fin gest förstås, men jag tackade nej. Jag ville inte jobba med flyttstädning i Stockholm. Sedan gick det någon månad till och tristessen höll på att ta kål på mig. Jag ringde upp honom och frågade om jobbet fanns kvar. Han bad mig dröja i telefonen i 2 minuter som var de längsta jag någonsin upplevt. Han kom tillbaka och sa ”Vi kör!”

Hur länge jobbade du med flyttstädning i Stockholm?

Tro det eller ej men det blev faktiskt hela tre års tid. Ja, i alla fall nästan. Nästan tre år av mitt liv så bodde jag i Stockholm och jobbade med flyttstädning. Otroligt, är vad det är!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on google
Google+
Share on pinterest
Pinterest