Jag kan facility management nu

Fler frågor kom in. Jag ska erkänna att jag inte är särskilt förvånad. Jag menar, det hör inte till vanligheterna att jag skriver om mitt privatliv. Eller ja, det är väl egentligen inte att skriva om privatlivet att skriva om det faktum att jag jobbar med facility management. Så var det i alla fall och fokus ska riktas mot att många tycks intresserade av detta faktum.

Så, utan vidare dröjsmål ska jag låta mig själv besvara era frågor om facility management. I alla fall några av dem.

Hur länge har du jobbat med facility management?

Nu blir det närmare 5 månader. Jag skrev här om att jag var sugen på att bryta bransch. Jag hade varit inom konstruktion i närmare ett decennium. Det fick lov att räcka. Jag behövde nya utmaningar att projektleda. Utmaningen fick heta facility management. Om jag ska vara ärlig visste jag inte vad facility management ens innebar när jag sökte. Jag kollade förstås upp detta och det lät spännande. Det lät som en bransch som låg rätt i tiden och det skulle visa sig att jag var något på spåren. Jag har i alla fall närmat mig ett halvår inom facility management. Jag ser fram emot nästa!

Varför just facility management?

En oerhört rimlig fråga med ett ganska ospännande svar: Det bara blev så. Jag sökte mig bort till något annat som inte var inom bygg. Det finns som bekant många saker som kan matcha den beskrivningen. Jag tog klivet till facility management eftersom jag såg jobbet på en site. Det var också så att en gammal vän till mig kunde gå i god för branschen. Därför blev inte steget lika långt till facility management som till andra branscher. Detta var en vän vars omdöme jag litar mer på än mitt eget. Detta är jag väldigt glad för. Annars hade jag kanske aldrig hittat till facility management.

Hur länge tror du att du kommer jobba med facility management?

Jag är ödmjuk till det faktum att jag faktiskt nyss börjat. Jag vet inte hur jag kommer känna om arbetet inom 3 år, exempelvis. Just nu är facility management något jag trivs med. Jag gillar min arbetsplats, mina kollegor och mina arbetsuppgifter. Det räcker gott och väl för mig nu. Vad framtidsjaget tycker, det vår tiden som vanligt utvisa.

Det var väl ett rimligt och någorlunda pedagogiskt svar, tycker ni inte?

Om du saknar svar på din fråga om facility management, skicka då in den! Jag försöker svara på alla fram till nästa tisdag.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on google
Google+
Share on pinterest
Pinterest