Konsultförmedling som räddade oss

cowomen-pd5FVvQ9-aY-unsplash

Jag har flera gånger tidigare berättat om en särskilt händelse i mitt företags historia. Det är inte en överdrift att kalla det för den viktigaste händelsen. Det tror jag att båda mina delägare och delgrundare skulle hålla med om. Händelsen inträffade under en period då vi var långt ifrån ensamma om att uppleva svårigheter. Vi var tvungna att välja mellan att behålla personalen eller att gå under och ändå inte behålla personalen. Som tur är så behövde vi inte göra oss av med lika mycket personal som vi först trodde.

När återuppbyggnaden av både arbetsmarknaden och vårt företag började var det stor konkurrens om arbetskraft. Vi hade en svår tid. Ingen av oss hade någon särskild kunskap inom eller brann för rekrytering. Vi tänkte att det skulle bli som det alltid hade blivit sedan starten: Folk skulle komma till oss. Så blev det inte den här gången. Efter många svängar fram och tillbaka valde vi att ta hjälp av konsultförmedling.

Det var knappast något förslag som kom internt. Vi hade alla bestämt oss för att inte ta hjälp från konsulter. Varför? Det är det ingen av oss som minns. Vi fick ett tips av en av delgrundarnas fru om en konsultförmedling som skulle vara bra. Hon hade hört om ett företag som hade varit i liknande situation som vi. De hade anlitat nämnda konsultförmedling och fick genom detta rätsida på den svajande båten igen. När jag först hörde om detta var jag både optimistisk och skeptisk. Jag menar, jag tyckte inte att konsultförmedling lät som något vi borde lägga pengar på. Samtidigt hade jag ett nästan orimligt stort intresse vid att få rätsida på båtar. Särskilt vår båt, och särskilt vid denna tidpunkt.

Efter några månaders övervägande och ständigt sluttande siffror tog vi steget. Vi valde att anlita en konsultförmedling som vi hade hört var bra. Det var det bästa beslut vi har tagit i vårt företags historia. Det kändes som en knäpp med fingrarna, och vips så hade vi den personal vi så länge letat efter. Jag förstod inte hur det gick till. Det gjorde inte heller mina kära arbetskamrater och delägare. Firman som skötte vår konsultförmedling verkade dock ha stenkoll. När vi frågade om hur de gått tillväga hängde vi knappt med. Och vem brydde sig egentligen? Vi hade fått vad vi ville ha. Konsultförmedlingen hade genererat resultat. Den nya personalen fungerade utmärkt och kom snabbt in i gänget. Faktum är att en av dem idag är chef för en av företagets viktigaste avdelningar.

Vad har ni för erfarenhet av konsultförmedling? Skriv gärna ner era tankar i kommentarsfältet!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on google
Google+
Share on pinterest
Pinterest