Frågor om hemstädning

Hej igen!

Jag kör vidare på samma tema som jag kört på de senaste inläggen här. För er som tillkommit under de senaste veckorna kan jag meddela att detta är annorlunda. Jag brukar vanligtvis inte ägna ett inlägg i veckan åt att tala om hemstädning. Situationen krävde dock att så blev fallet. Jag ska berätta varför.

För några veckor sedan lät jag berätta att jag hade arbetat med hemstädning. Nu när jag tänker efter så var det inte ens något jag nämnde på djupet. Det var mest i förbifarten som jag droppade någonting om ”tiden inom hemstädning lärde mig..” osv. Frågorna haglade in. Det bokstavligt talat öste ner frågor i min inkorg om min tid inom hemstädning. Frågorna gällde dessutom allt möjligt. Därför bestämde jag mig för att besvara frågorna, en efter en. Varje onsdag har jag därför gjort just detta. Jag har tagit några av frågorna ni skickat till mig och svarat på dem här i bloggen. Så även denna vecka. Jag gör nu som jag gjort i de senaste inläggen. Det vill säga: presenterar en fråga som inkommit och sedan ett svar på den efteråt.

Låter det bra? Vilken tur, för ni har inget val!

Hur gammal var du när du började med hemstädning?

Jag var bara 17 år när jag fick mitt första jobb. Jag hade precis tagit studenten, och eftersom jag gick ett år tidigare blev det vid så ung ålder. Sedan arbetade jag med hemstädning i drygt ett år innan jag började se mig om efter annat.

Vem var din favoritkund när du jobbade med hemstädning?

Får man ens svara på en sådan fråga, tro? Jag kan säga att jag tyckte om väldigt många som jag utförde hemstädning hos. Vissa ville vara mer privata och pratade inte så mycket. Andra var väldigt trevliga och jag blev som en del av deras liv på något sätt. Och de i mitt liv då förstås. Jag utförde hemstädning hos en äldre man som hette Nils-Erik under några månader. Han var oerhört mysig och bjöd alltid på fika när jag kom på besök.

Var de snälla mot dig?

Den här frågan kom in från Josef, 6 år, som tydligen uppskattar mina videos mycket. Svaret på den superbra frågan är: Ja, de var jättesnälla. Mina chefer behandlade mig och mina arbetskamrater jättebra. Vi som jobbade med hemstädning var snälla mot varandra. Även kunderna var väldigt snälla.

Tack för alla bra frågor! Nu måste jag springa iväg. Vi hörs snart igen!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on google
Google+
Share on pinterest
Pinterest