Roliga julklappar i familjen

Jag är av den bestämda åsikten att julklappar primärt ska vara roliga. Jo, jag vet att det finns klappar vars syfte är nytta snarare än nöje. Jag vet att det är viktigt att få saker som ordnar upp livet på ett eller annat sätt. Faktum kvarstår ändå, roliga julklappar är… ja, roligast. Håller ni inte med?

I år är jag världens bästa förälder. Detta är i alla fall vad jag intalar mig själv efter att ha gjort inköpet av årets roliga julklappar. Som ni alla vet så har jag hela 5 barn. Det blir alltid stora inköp och jakten på roliga julklappar sker egentligen under hela hösten. I år slog jag nog rekord i att vara ute i god tid. Förrådet i vilket vi förvarar klapparna har varit förbjudet att tillträda i flera veckor redan. Inte för att någon av de skulle försöka smyga sig in nu. Detta var ett större problem när de var yngre.

Jag tänkte att jag skulle presentera de roliga julklappar jag köpt inför julen 2021. Det låter väl som en bra och hållbar idé?

Jag bara skojar, förstås. Mina barn läser min blogg och därför vore det oerhört olyckligt att avslöja allt på det viset. Nej, deras roliga julklappar kommer att avslöjas först under dagen då de ska avslöjas: på julafton. Så är det med den saken.

Däremot så ska jag berätta lite snabbt vad jag köpte förra året. Jag börjar med den roliga julklappen till min förstfödde. Hon har blivit så vuxen nu att hon börjat på universitetet. Javisst, hon bor nu långt upp i norr och ska bli ingenjör. Roliga julklappar för norrlänningar vet vi alla vad det innebär. Jag köpte förstås ett par skidor till henne. Hon hade aldrig tidigare stått på ett par så detta blir definitivt intressant. För att hon verkligen skulle tycka att detta var en rolig julklapp såg jag till att köpa nybörjarskidor. Jag var faktiskt lite skeptisk till mitt eget beslut. Om inte annat för att jag inte visste hur det skulle gå att frakta med skidorna upp igen. Det gick i alla fall bra och hon lärde sig åka längdskidor snabbare än jag någonsin hade kunnat. Imponerande tjej det där. För att inte tala om imponerande förälder som köper så roliga julklappar, eller hur?

Övriga i gänget fick julklappar som var roliga utifrån deras perspektiv. De yngsta fick saker som matchade deras fotbolls- respektive hästintressen. Mellanbarnet som blivit lite av ett sociala medier-fenomen, föräldrarna upp i dagen, fick tillbehör för det. Roliga julklappar har betraktarens subjektivitet i fokus. Har jag rätt?

Lämna gärna era kommentarer så ska jag försöka svara så snart som bara möjligt!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on google
Google+
Share on pinterest
Pinterest