Lite om min blomsterhandel

Sådär ja. Som ni vet brukar jag hålla isär bloggen och mitt vardagsliv så mycket jag kan. Nu ska jag göra ett undantag som bekräftar regeln. Många av er har varit nyfikna på hur det gått med min blomsterhandel. Även om detta projekt, precis som bloggen, är en del av mitt jobb väljer jag ändå att se butiken som en del av mitt privatliv. Ja, och därför hållit blomsterhandeln utanför dessa texter.

Men, men. Nu ska jag i alla fall ge en liten återkoppling kring hur det gått. Jag kan inledningsvis konstatera att det var mycket mer att tänka på med att driva blomsterhandel än jag först trott. Det känns som ett klassiskt misstag när det gäller påbörjan av nya projekt nästan oavsett vad projekten handlar om.

Den största utmaningen i början var att hitta en butik som skulle passa för blomsterhandel. Det, mina vänner, är bannemej lättare sagt än gjort, ska ni veta. Ja, för det var faktiskt sådär. Jag bestämde mig för att starta en blomsterhandel innan jag hittat lämplig facilitet. För många är det säkerligen tvärtom. De har kanske gått in i en lokal som funnits tillgänglig och tänkt: ”Detta hade passat perfekt som blomsterhandel! Jag köper det, nu på en gång”.

Oavsett hur andra gör så var det i alla fall inte vad jag gjorde. Blomsterhandeln fanns redan innan butiken fanns men efter att ha tittat på ett tjugotal lokaler hittade jag tillslut rätt. Nu när jag driver blomsterhandeln kunde jag inte tänka mig en bättre lokal. Den är fenomenal och jag älskar varenda dag i den.

En annan sak jag inser att jag gillar med att driva blomsterhandel har inte alls med blommorna och växterna att göra. Det har att göra med att vara chef. Jag har nu tre anställda och jag tycker att det är väldigt roligt att försöka se till att de har det så bra som möjligt på jobbet. Vi gör en massa roliga saker både på arbetstid och utanför. De kommer bra överens med kunderna och kunderna på blomsterhandeln kommer bra överens med oss. En utmärkt kombination och ett vinnande koncept!

Vad mer kan man säga om detta? Jo, jag borde förstås nämna att de har skrivit om butiken i den lokala tidningen. Det är jag stolt över, särskilt som det finns en lång rad blomsterhandlare i stan. Jag väljer att tro att inte alla blir så fint omtalade i pressen som vi blev. Man får väl drömma lite.

Nu måste jag kila. Knåpa ner era frågor i kommentarsfältet så hörs vi på måndag igen!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on google
Google+
Share on pinterest
Pinterest