Alternativ för en köksrenovering

Renovera köksdörrar
Visste du att köksdörrarna hade stort inflytande på köksutrymmet? Genom att bara byta ut köksdörrarna kan du ändra hela stilen. Byt ut de enkla, eleganta dörrarna, till exempel med eleganta dörrar i en varm färg. Du kan enkelt ändra ett modernt kök till ett vackert landskök. Renoveringen av köksdörrar kan ibland vara bra att lämna till proffsen. Hantverkare som jobbar med köksrenoveringar i Göteborg kan enkelt och snyggt göra detta åt dig.

Renovera köksskåp
Det är också ett alternativ att renovera köksskåpen . Du kanske tycker att det inte finns tillräckligt med lagringsutrymme, eller att du föredrar en mer praktisk layout. Det finns flera sätt att återställa köksskåpen.
Ett av alternativen är att byta ut köksskåpen. Byt ut skåpen med lådor för mer praktiskt förvaringsutrymme. Ett annat alternativ är att ta bort skåpen och hänga öppna hyllor. Detta gör att kök ser mycket rymligare ut. Det är ett mycket bra val, särskilt med kök på landsbygden.
Köksluckor bytas ut
Om lagringsutrymmet redan är bra, men du vill ändra skåpstilen, ska du byta ut köksskåpsdörrarna. Med detta kan du gå i många riktningar: från moderna kök till en lantlig stil och från mörka kök till mycket ljusa utrymmen.
Köksskåpets fronter bestämmer till stor del hela utseendet. Genom att byta ut fronterna i köket kan du omvandla stilen till en mycket låg kostnad.
Byt ut köksapparater
Vill du särskilt förbättra användarvänligheten? Välj sedan nya köksapparater. Har den lyxiga ångugnen installerad som du längtat efter. Eller byt ut din gamla gasspis med en lyxig induktionshäll. Välj till exempel en extra grop eller två så att du enkelt kan laga mat för stora grupper. Eller välj en vacker inbyggd diskmaskin som inte gör så mycket ljud.
Det finns många valmöjligheter när det kommer till köksapparaterna. Genom att välja ett visst märke har du mycket inflytande på det totala priset.
Sätt tillbaka huven
Har du en ständig matlukt i ditt hem? Eller har du en irriterande köksfläckt som du alltid slår huvudet när du lagar mat? Det är verkligen möjligt att förnya huven. Detta behöver inte vara en stor enhet under lång tid. Du kan välja mellan dessa typer av huvor:
• Takaggregat som luftrenare
• Underbyggnadskåpa
• Extraktion i bänkskivan
• Platt skärms extraktion
• Återcirkulationskåpa

Byt ut bänkskivan
Ett annat alternativ är att byta ut köksbänkskivan. Även här finns det olika alternativ. Du kan naturligtvis byta ut bladet med ett annat material. Välj till exempel en vacker natursten för en naturlig look och lång livslängd. Begränsad budget? Sedan finns det många olika alternativ med ett plastkök.
Om du ska förnya köket är det också möjligt att öka eller minska bänkskivan. På så sätt skapar du den perfekta arbetshöjden. Du kommer inte längre att drabbas av ont i ryggen eller axlarna medan du lagar mat eller bakar.

Nytt handfat och kran
Att förnya handfat och kran har också en stor inverkan på användarvänligheten. Använder du inte diskbänken ofta? Då är det ett alternativ att välja en mindre diskbänk så att du har en större arbetsyta.
Men om du använder diskbänken mycket är en större diskbänk också mycket trevlig. Många tycker också att en kokande vattenkran är ett bra tillskott till köket. Du har omedelbart vatten för en kopp te!

Nya köksplattor
Många tycker att köksplattor har en mycket gammaldags look. Det behöver dock inte vara fallet. Välj mosaikplattor för ett vackert mönster eller välj andra köksplattor i en speciell form. Genom att välja ett kakel med en vacker struktur skapas en lekfull effekt. Gammaldags? Inte nödvändigtvis!

Skydda väggen mot fläckar
Är köksplattor inte din sak? Det finns också andra alternativ för att skydda väggen mot fläckar. Till exempel är det möjligt att utöka kökskåpan vertikalt på väggen bakom köket. Detta är lätt att rengöra och det är helt i stil med resten av köksutrymmet.
Föredrar du något annat? Det finns många alternativ. Det är också möjligt att måla väggen bakom köket med tvättbar färg.

Spraya eller måla köket?
Ett sätt att billig förnya köket är att spraya eller måla köket. Den professionella sprayar alla köksskåp och fronter, så att köket får en helt ny färg. Färgglada kök är extremt populära nuförtiden. Detta gör mer än gärna renoverare som på heltid jobbar med köksrenoveringsprojekt i Stockholm.

Omslaget kök
Om målning eller sprutning inte är ett alternativ kan du också förnya köket genom att packa in allt. Inpackning innebär att du har alla skåp, lådor och dörrar täckta med folie. Detta kan vara allt från färgad folie till folie med en äkta träutseende.
Precis som att måla, är inpackning av kök ett mycket billigt alternativ. Detta är speciellt lämpligt för renovering av plastköksskåp om materialet inte är lämpligt för målning.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on google
Google+
Share on pinterest
Pinterest